Discover the Authentic Crete

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη Σητεία - Κρήτη

Σητεία

Η Σητεία είναι παράλια κωμόπολη της ανατολικής Κρήτης του νομού Λασιθίου. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού, στο δυτικό μυχό του φερώνυμου όρμου, 70 χλμ. ανατολικά του Αγίου Νικολάου Λασιθίου. Είναι η πατρίδα του ποιητή του «Ερωτόκριτου» Βιτσέντζου Κορνάρου. Η Σητεία διαθέτει μικρό αεροδρόμιο, μέσω του οποίου συνδέεται με την Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου και αποτελεί τουριστικό θέρετρο.

Φοινικόδασος του Βάι

Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Κρήτης δίπλα στη θάλασσα, συγκεκριμένα στις κρητικές ακτές του Καρπάθιου πελάγους, λίγο βορειότερα από το χωριό Παλαίκαστρο και σε απόσταση 20 περίπου χιλιομέτρων από τη Σητεία. Είναι ένα απο τα 19 Αισθητικά Δάση της Ελλάδας στα οποία εντάχθηκε το 1973. Ο λόγος ένταξής του στην κατηγορία προστατευόμενων φυσικών περιοχών είναι η ύπαρξη του ενδημικού Κρητικού φοίνικα. Ο συγκεκριμένος φοίνικας είναι γνωστός από τη  Μινωική εποχή και ονομάζεται φοίνικας του Θεόφραστου.

Μονή Τοπλού

Eίναι ιστορικό μοναστήρι στον Νομό Λασιθίου. Κτισμένη στο ακρωτήρι του Σαμωνίου ή Κάβο Σίδερου, βρίσκεται 10 χλμ ανατολικά της Σητείας και 6 χλμ βόρεια του. Παλαικάστρου. Η αρχική μονή φέρεται να κτίστηκε τον 15ο αιώνα, καταστράφηκε το 1612 λόγω σεισμού. Κατόπιν, ανοικοδομήθηκε με την οικονομική ενίσχυση των Βενετών κυρίαρχων του νησιού, ωστόσο καταστράφηκε εκ νέου κατά την περίοδο της οθωμανικής κατάκτησης.  Η αρχική ονομασία της μονής είναι «Παναγία η Ακρωτηριανή», όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα και σφραγίδες του 15ου ή του 16ου αιώνα.

Φαράγγι του Ρίχτη

Το Φαράγγι του Ρίχτη βρίσκεται στην Κρήτη. Πρόκειται για ένα προστατευμένο πάρκο κοντά στα Έξω Μουλιανά Σητείας και καταλήγει στην απομονωμένη παραλία του Ρίχτη, ανατολικά του χωριού Καλαβρός. Το μονοπάτι της πεζοπορίας έχει μήκος περίπου 4 χλμ., μέτριας κατά την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο έως και μεγάλης κατά το χειμώνα δυσκολίας. Η πλούσια βλάστηση και η ζωή των ζώων μπορούν να παρατηρηθούν κατά μήκος της πορείας, καθώς και παλιές πέτρινες γέφυρες και νερόμυλοι πριν να καταλήξει στον καταρράκτη του Ρίχτη και την παραλία, καθιστώντας το μονοπάτι του φαραγγιού του Ρίχτη μία από τις πιο διαφοροποιημένες πεζοπορικές εμπειρίες στην Κρήτη.

Make your Book NOW!

Reservation Form